ЕС трябва да се подготви  за катастрофални“ рискове, вариращи от

...
ЕС трябва да се подготви  за катастрофални“ рискове, вариращи от
Коментари Харесай

ЕС трябва да се подготви за „катастрофални“ рискове от изменението на климата

Европейски Съюз би трябвало да се приготви  за „ пагубни “ опасности, вариращи от наводнения до смъртоносни горещи талази, защото влошаващите се климатични промени засягат всеки аспект от техните стопански системи и общества през този век, съобщи Агенцията на Европейски Съюз за околната среда в понеделник.

Политиците би трябвало да разработят нови проекти за справяне с провокациите, сподели основаният в Копенхаген орган в първия си общоевропейски разбор на рисковете, свързани с климата.

Европа е най-бързо затоплящият се континент в света, като се затопля два пъти по-бързо от световната скорост, сподели ЕАОС. Дори в случай че страните съумеят да забавят стоплянето, световните температури към този момент са с повече от 1C по-високи, в сравнение с в прединдустриалните времена.

EEA сподели, че вредите ще зависят частично от това дали политиците ще подхващат дейности в този момент, с цел да приготвят обществата – да вземем за пример посредством възстановяване на застрахователното покритие, препроектиране на инфраструктурата и въвеждане на закони за отбрана на работещите навън от смъртоносни горещини.

Без по-спешни дейности ЕАОС съобщи, че множеството от 36-те климатични риска, пред които е изправена Европа, могат да доближат „ сериозни или пагубни равнища “ през този век. Те включват опасности за здравето, производството на култури и инфраструктурата.

В скептичен сюжет до края на века EEA сподели:

„ Стотици хиляди хора ще умрат от горещи талази, а икономическите загуби единствено от крайбрежните наводнения могат да надвишават 1 трилион евро годишно. “

Това надалеч ще надвиши 650 милиарда евро, изгубени заради метеорологични и климатични крайности в блока от 1980 година до 2022 година

Кейт Левик, заместник-директор на климатичния мозъчен концерн E3G, прикани държавните управления да отговорят на констатациите на ЕАОС.

„ Особената роля на финансовите министри е да прегледат всъщност какво се случва с балансите във връзка с активите и пасивите на национално равнище вследствие на климатичните опасности “, сподели Левик.

Европейската комисия ще разгласява своя отговор на отчета във вторник.

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР